Türk rujlarını en çok alan ülkeler belli oldu

Türkiye’de Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri Pazarı İyileşmeye Devam Ediyor

Türkiye’deki ekonomik gelişmelere paralel olarak kozmetik ve kişisel bakım ürünleri pazarı her yıl yaklaşık yüzde 10 oranında büyüme kaydediyor. Bu büyüme trendi, sektörde saç bakım ürünleri, el sabunları, dudak ve göz makyaj malzemeleri, ter önleyiciler, parfüm ve kolonyalar gibi çeşitli ürünlerin üretimine odaklanıyor.

Türk kozmetik ve kişisel bakım ürünleri endüstrisi, dünya standartlarına uygun kaliteli üretimler yaparak uluslararası alanlarda kendine sağlam bir yer edinmiştir. Birçok firma, kalite yönetim sistemlerini belirleyen uluslararası standartlara uygun sertifikalarla faaliyetlerini yürütmektedir.

Ruj İhracatında Artış Devam Ediyor

Kovid-19 salgını nedeniyle kozmetik ürünlerin kullanımı azalsa da, salgın sonrasında özellikle ruj gibi makyaj ürünlerine olan talep yeniden yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’nin ruj ihracatı geçtiğimiz yıllarda dalgalı bir seyir izledi. Ancak 2024 yılında önceki yıla göre %17,2’lik bir artışla toplamda 35,7 milyon dolarlık bir ruj ihracatı gerçekleşti.

Ruj ihracatında ABD, Irak ve Suudi Arabistan gibi ülkeler talep açısından öne çıkıyor. Türkiye, bu ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeye ruj ihraç ederek sektördeki büyümeye katkıda bulunuyor.

İthalatta Dalgalanma Gözlemleniyor

Ruj ithalatı da ihracat gibi dalgalı bir seyir sergiliyor. Türkiye’nin ruj ithalatındaki artışlar sektördeki büyüme potansiyelini gösteriyor. 2020’den 2024’e kadar geçen dönemde Türkiye’nin toplamda 91 milyon 836 bin 402 dolarlık ruj ithalatı gerçekleşti.

Related Posts

Kriz ayında altına sarıldık

Vatandaşlar, İBB’ye yapılan siyasi operasyon ve Trump gündemiyle geçen mart ayında kuyumcularda 59 milyar TL’lik kartlı harcama yaptı.

Sağlık turizmine yeni ayar

Gelişmiş sağlık altyapısı, uzman kadroları ve fiyat avantajıyla sağlık turizminde küresel anlamda adından söz ettiren Türkiye, bu alanda yeni bir düzenlemeyi devreye aldı.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Selçuk Bayraktar’dan TB3 mesajı: Yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3’ün TCG Anadolu’da görev yapmasına ilişkin, “Deniz havacılığına böylesine bir stratejik girişle, insansız hava araçlarıyla girerek bir anlamda yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk.” ifadesini kullandı.

Borsa uçtu, altın tökezledi! İşte haftanın kazançları ve kayıpları

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,24 değer kazanırken, dolar/TL yüzde 0,64, avro/TL yüzde 0,20 artış, altının gram fiyatı ise yüzde 0,32 azalış kaydetti.

İmamoğlu soruşturması Merkez’e pahalıya patladı: Rezervler 5 haftadır aralıksız geriliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir